Eerste verhalen om de wereld van nu te begrijpen (voorbeeld)

Kranten 1
Kranten 2
Kranten 3
Kranten 4
Kranten 5
Kranten 6
Kranten 7
Kranten 8
Kranten 1
Kranten 10
Is macht een uitvinding van Die van Daarboven?
Waarom staat op sommige plaatsen in de wereld de tijd stil?
Waarom wonen jongens aan de éne kant van de wereld en meisjes aan de andere?
Waarom dansen krokodillen niet meer met mensen?
Waarom is genoeg het begin van méér?
Zijn benen vrij als het hoofd bezet is?
Droeg de eerste vrouw ook een hoofddoek?
Waarom bestaan er geen prinsen op rode brommers?
Wie heeft bedacht dat God een man is?
De aarde voedt ons, wie voedt de aarde?
previous arrow
next arrow
 

Laatste nieuws, 12 maart 2021. Goed nieuws, even wat anders….

Op basis van de laatste kabinetsmaatregelen in verband met corona is op dit moment niet duidelijk wanneer de theaters weer open gaan. En voor hoeveel mensen dat zal zijn. Wij weten op dit moment dan ook niet wanneer wij onze voorstellingen kunnen hernemen. Wij hópen in April 2021 onze serie in het Arnhems Programma te kunnen hervatten. Maar houden een slag om de arm….

Maar in de tussen tijd hebben wij goed nieuws! Even iets anders…

Wilt u ook de gefilmde verhalen van Rood Mos bekijken en beluisteren?

Schrijf u bij “contact” in voor onze nieuwsbrief, u komt op onze mailinglijst en u ontvangt automatisch de aankondigingen van de verhalen op film. En daarna de uitnodigingen voor onze voorstellingen, natuurlijk. Welkom!

Eerste verhalen, om de wereld van nu te begrijpen

Mensen op zoek naar hoe de wereld in elkaar steekt zijn van alle tijden en overal. Verhalen die daarvan getuigen idem dito. Rood Mos maakt muziektheater op basis van de eerste verhalen van de mens. Verhalen op zoek naar antwoorden op vragen zonder kant en klare oplossing. Verhalen uit alle hoeken en gaten van de wereld vol nieuwsgierigheid en kwinkslag om het onbegrijpelijke te begrijpen. Verhalen die toen al vertelden over wat ons nu bezighoudt. Toen. Nu. Overal.

Rood Mos gelooft in de kracht van eerste verhalen voor de wereld van nu.
U ook? U kunt ons ondersteunen onze verhalen te blijven vertellen. 

BedragSeizoen 2020-2021: Laatste nacht, eerste verhalen

In het seizoen 2020-2021 spelen wij een aantal programma’s onder de titel Laatste nacht, eerste verhalen. De titel Laatste nacht, eerste verhalen staat voor de gedachte dat de eerste verhalen van de mens weliswaar dateren uit de vroegste dagen van de mensheid, maar dat de vitaliteit en het belang van deze verhalen opnieuw duidelijk kunnen worden in “de laatste nacht.” Van de mens, van het jaar, van een ideaal, van een tijdperk. Kortom: van dat wat aan het einde om nieuwe inzichten vraagt om zich te kunnen vernieuwen.

Het Arnhems Programma staat dit seizoen helemaal in het teken van deze titel. In elk programma komen aan de hand van wereldwijde eerste verhalen varianten van deze gedachte aan bod.

Het werk van Rood Mos wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het Fonds Podium Kunsten, het Prins Bernard Cultuur Fonds Gelderland, stichting Burger Weeshuizen Arnhem, de Provincie Gelderland, Parkstraatkerk Arnhem, Rozet Arnhem en de vrienden van Rood Mos.