Educatie

Scheppingsverhalen en onstaansmythen zijn verhalen uit de tijd dat de wereld nog jong was: de kindertijd van de wereld. De tijd waarin alles met nieuwe ogen bekeken en bevraagd werd. Waarom? En waarom…? Eindeloos. Net kinderen. Dezelfde nieuwsgierigheid. Dezelfde lust en onbevangenheid om vragen te stellen en naar antwoorden te zoeken. Niet één antwoord, maar zoveel als je kunt verzinnen. Want geen één antwoord is waar, maar met elkaar vormen alle antwoorden in alle verhalen samen een mooi antwoord.

Rood Mos heeft op basis van een aantal scheppingsverhalen uit verschillende culturen van de wereld een educatie programma ontwikkeld speciaal geschikt voor scholen met kinderen die culturele achtergronden hebben uit vele hoeken en gaten van de wereld. Het educatieaanbod is bedoeld voor de klassen 5 t/m 8.

Rood Mos begint met het spelen van een kleine voorstelling vol scheppingsverhalen in de klas. Daarna worden kinderen uitgedaagd mee te spelen, vragen te verzinnen waarop nog niemand het antwoord weet, zelf antwoorden te bedenken en op basis daarvan eigen scheppingsverhalen te bedenken. En deze nieuwe scheppingsverhalen kunnen natuurlijk worden gespeeld en/of geschreven en geïllustreerd.

Dit aanbod wordt in overleg met de school op maat samengesteld.

Als vervolgtraject op deze schoolprojecten speelt Rood Mos voor kinderen en hun ouders speciale Rood Mos voorstellingen: De Rood Mos Junior voorstellingen.

Interesse? info@muziektheaterroodmos.nl